26 De werkelijke zonde

Er zijn volgens de overlevering 7 hoofdzondes. Maar over een wordt gek genoeg niet gesproken. Terwijl die het hem juist doet. Namelijk liegen. Mijn gehele leven vecht ik al tegen deze zonde en het heeft me dan ook veel gekost. Tot nu toe met veel pijn en leed. Maar waar is de waarheid. Ik weet wanneer iemand liegt en bedriegt. Ik hoor het in iemands stem en zie ik het aan zijn houding. Veel geheimen heeft de ander dan ook niet. Maar ze denken van wel.

Ze gaan uiteindelijk dood. Door de leugens die pijnlijk genoeg over het hoofd worden gezien. Je mag dan ook van alles over me vinden. Maar lieg niet want het komt je duur te staan. Toch niemand is er die het beseft.

Wees gerust niet ik reken het je zelf aan maar iemand die groter is dan ik. De vrees komt hem dan ook toe. Vrees ook wel ontzag voor iemand die groter is dan ikzelf die zonder woorden toeslaat. Met andere woorden de stilzwijgende met veel macht. Dat kan ik niet veranderen hij ziet dan ook meer dan ik zelf ziet.

Bewustwording

Als je niet dood wilt vervolg je als vanzelf de weg. De weg dus zonder leugens. De waarheid komt je ten goede. En is levensverlengend zo niet de werkelijke poort naar de eeuwigheid. Zonder de dood die we alle verafschuwen. Want na de dood is er geen eeuwigheid. Wel een wedergeboorte ook wel een bewustwording van een vorig leven die in het leven van nu samen moet gaan.

Door eerlijkheid en waarheid een bewustwording verkrijgen. Is datgene wat ik je mede kan delen. Verder is het geheel aan de ander en u zelf. Ik kan hier verder niets meer aan toevoegen. Een ding heb het lef om eerlijk te zijn en de waarheid te spreken.