2.2 Wetten en regels

Mijn gevoelens zijn eigenlijk niets meer en minder dan markeringen. Deze gevoelens neem ik dan ook waar bij de ander. Omdat de aandacht van mij daarop gevestigd is. Maar kan weer bedrogen uitkomen door de ontkenning van de ander. Vaak tegen beter weten in.

Met medicijnen kan ik de markeringen blokkeren als het teveel wordt. Maar ook door de bewustwording. Dan ontstaan er in beide gevallen wel andere markeringen. Door nieuwe gevoelens die me dan bezig houden.

Door de markeringen kan ik psychotisch of depressief worden. Maar ook last krijgen van een verstoorde dag en nacht ritme. Omdat het veel van me kan vragen en er dan ook werk aan de winkel is.

Beïnvloeden

Continue luister ik naar de radio. Zoekend naar de markering of de gevoelens die ik probeer te beïnvloeden. Dit veelal met de geest zelf. Mijn geest is dan ook in staat ongewenste kenmerken eruit te filteren. Maar dit niet herkend hoeft te worden bij anderen. Maar bij mezelf een comfortabel gevoel op kan leveren. In feiten beïnvloed ik dan ook enkel mijn eigen gevoelens.

Ik ben veel met mijn gevoelens bezig. Deze probeer ik dan ook te beïnvloeden. Waarbij het effect daarvan ook bij de ander aanwezig is. Althans zo ervaar ik het. Daarbij moet ik wel oppassen geen grootheidswaan te ontwikkelen. Hoogmoed straft me dan ook af.

Rode draad

Ik zie een rode draad of een energie die ons alle verbind. Niemand daarin uitgezonderd. Maar behalve mensen ook al het andere om me heen. Dus ook het dieren en plantenrijk en op meteorologisch gebied bijvoorbeeld. Ik ervaar daarin wel een ondersteunende rol van een God. Die het dan ook mogelijk maakt. Alles waar ik dan ook last van heb of me teveel wordt leg ik dan ook bij hem neer.

Mijn psychoses en depressies waren daarbij nodig. Om me daar bewust van te worden. Maar verder tast ik wel in het duister. Het lijkt er ook wel op dat ik regels of wetten formuleer. Waarbij ikzelf tussen twee uiterste blijf.

Belangrijk

Het is voor mij belangrijk om me tussen de mensen te blijven bewegen. Alleen hiermee kan ik de juiste regels en wetten formuleren. Gelukkig kan ik geen misbruik plegen daarin. Dit door de betrokkenheid. Die groot kan zijn. Mijn empathisch vermogen is dan ook groot maar moet ik me er ook weer niet in verliezen.

Meestal vormt mijn eigen gevoel de basis van mijn eigen wetten en regels. Dat valt dan ook niet te beïnvloeden. Wat dat betreft blijf ik daarin dan ook mezelf. Mijn nee is nee en mijn ja is ja. Onveranderlijk en sta ik daarin als een rots. Er waren er die zeiden ga bij Loed weg want hij veranderd toch niet. Dat is voor mij dan ook een compliment. Maar kan wel pijn doen toch het beïnvloed mij niet.

Door het schrijven verkreeg ik veel duidelijkheid. Daardoor kan ik mezelf spiegelen. Ik gebruik mezelf dan ook als ijkpunt. Maar leg het ook voor aan anderen. De feedback gebruik ik dan om te perfectioneren. Ook zelf door keer op keer opnieuw te lezen en te reviseren. Door de verbeterpunten groei ik dan ook zelf nog het meest. Ook in contact met anderen. Moet ik me wel eens bijstellen door mezelf af te vragen begrijp de ander mij. Zo niet hoe maak ik mezelf begrijpbaar. Hoe dan ook het komt mijn bewustwording ten goede en hopelijk dan ook de ander.

Conclusies

Een ander belangrijk punt blijft de eigen conclusie. Daarin zit de werkelijke kracht. Die vormen de basis van alle weten en regels die ik formuleer. Een ander heeft natuurlijk ook de nodige conclusies. Dat is dan aan hem of haar. Ik weet dat de conclusies die ik trek goed doordacht moeten zijn. Want een verkeerde gevolgtrekking kan funest zijn. Dit voor een ander. Maar in niet mindere mate ook voor mezelf.