2.3 Mijn ontdekking

Door de markeringen die ik maakte tijdens de psychoses en depressie. Zie ik ook de mogelijkheden daarvan. Ik weet dat ik dat markeer waar ik behoefte aan heb en dit dan ook waarneem. De liefde en passie bijvoorbeeld maar ook dood gewaande personen in mijn leven. Dood gewaand want tijdens een behoefte lijken ze weer een rol in mijn leven te spelen. Dit door de markering in mijn brein. Die de dood een nieuw leven in kan blazen.

Maar de markering doet nog meer. Het is mij behulpzaam in de chaos. Door de markering kan ik alles eruit filteren wat er niet toe doet. En me volledig richten op datgene wat ik zoek.

Maar er is nog veel meer mogelijk. Als ik een lege maag heb kan ik me richten op een verzadigd gevoel. Ook door het hongergevoel te blokkeren en actief op zoek te gaan naar andere markeerpunten.

Verder is het ook zo dat de armoede me dwingt zuinig te zijn. En me te richten op koopjes en bijvoorbeeld reclame. Zodat ik minder van geld afhankelijk ben. Door de markering filter ik dan ook dure middelen en winkels eruit. En ga ik ook op zoek naar vervangende middelen. Wat me eerst niet lukte lukt me nu dan ook wel.

De gekste dingen

Het improviseren neemt toe evenals de creativiteit. Als ik de juiste markeerpunten heb. De faalangst verdwijnt en maak ik de gekste dingen die ik ook nog verkoop. En gewild zijn. Ikzelf heb zoiets het zal wel.

De computer bijvoorbeeld kan voor veel problemen zorgen als hij niet doet wat ik wil. Maar door een en ander te markeren kom ik er vaak zelf wel uit.

Mijn contacten verlopen ook steeds soepeler en makkelijker. Hierin speelt ook de markering een rol. Waarbij dat wat belangrijk is gedeeld wordt en dat wat niet er juist uit wordt gefilterd. Nee de markering lijkt een belangrijke rol in mijn leven te zijn. Maar weet ik het ook toe te passen en te gebruiken. Dat wat tijdens de psychose en in mijn depressie niet lukte laat staan dat ik er bewust van was. Nu is het zaak er verder mee aan de slag te gaan en verder uit te diepen.

Ook fictief

Door het markeren kan er iets ontstaan ook fictief. Maar ook lukt het mij door het markeren zelf te filteren in de chaos. Daarnaast kan ik ook nog een en ander blokkeren waar ik last van heb. Maar dan moet ik wel weten hoe en wat. Ik kan iets uitlichten in mijn gedachte dat is dan de markering. Maar kan ik nu ook blokkeren in dat waar ik last heb of genoeg van krijg. Dat lukte eerst niet en was de psychiatrie noodzakelijk. Nu echter weet ik wat ik nodig heb. Ook op medicamenteus gebied mocht het blokkeren niet lukken met de geest. De eerste hulp blijft de psychiatrie dan ook geven. Voor de rest is dat verleden tijd.

Ik kan niet zeggen dat ik last heb van de slapeloosheid. Wel kan ik last hebben van een verstoorde dag en nacht ritme. En dat kan funest voor me zijn. Want hoe langer ik wakker ben des te groter de indrukken die ik binnen krijg op een enkele dag zonder de nodige pauze. Dat kan ik alleen resetten met behulp van medicatie. Maar is een opname niet meer noodzakelijk. Maar is het wel belangrijk voor mij om een chaos door de vele indrukken te voorkomen. Als ik dat met de geest niet kan blokkeren dan maar met medicatie.