2.4 Verlichten of infecteren

Ik kan een markering de baas worden en blokkeren. Maar ook kan ik een markering activeren. Een voorbeeld ik wil de liefde of vredelievendheid markeren in mijn brein. Dit stilzwijgend oproepend in mijn gedachte. Het gevolg daarvan is. Dat de omgeving daar dan ook op reageert zei het onbewust. Dit door de energie die ons verbind. Iedereen reageert natuurlijk dan wel anders hierop. Maar de basis vormt toch wel de liefde of vredelievendheid. De invulling is dan aan de ander. Maar valt door mij wel makkelijker te corrigeren of aan te vullen.

De markering vind hoofdzakelijk in mezelf plaats. En zal er wel enige energie van me uitgaan. Waarbij ik mezelf zie als een soort lamp die anderen verlicht. Maar ik ook door de eigen uitstraling andere infecteer. Als ik een norse uitstraling heb doet dat iets met mensen. Maar ook als ik een open houding aan neem.

Liefde voor wijsheid

Behalve mijn liefde voor wijsheid zou ik ook graag een innerlijk kompas willen hebben. Die fysiek voelbaar is want dat mis ik wel. Ik heb het dan wel over gevoelens die ik markeer. Maar die voel ik fysiek niet meer. Wel dat ik het waarneem in de stem van wie dan ook.

Ik mis het fysieke deel aan gevoelens dan ook wel en heb veel gefilterd hierin. Maar ben daar te ver in gegaan. Ik heb nu toch ook wel genoeg van de eindeloze monologen met mezelf. En me daarin al schrijvend dwangmatig in te blijven uiten. Ik zou me dan ook graag fysiek willen uiten maar ook weer niet alleen. De juiste balans moet ik daarin nog zin te zoeken. Tot nu toe lukt dat niet omdat de meeste fysieke gevoelens uitblijven.

Zoektocht

De fysieke gevoelens probeer ik wel te zoeken of te herontdekken. Maar doe dat voornamelijk met eindeloze monologen. Maar dat lukt me maar niet. Misschien dat angst een rol speelt. Uiteraard in het verleden verloor ik me in de seksualiteit. Tot op een moment dat ik het kon blokkeren. Maar kan het niet herstellen en natuurlijk zoals het was hoeft voor mij nu ook weer niet.

Blijft dan ook een gemis spelen echter niet door de ouderdom of medicatie. Dat kan ik uitsluiten. Maar door de vredelievendheid en de seksualiteit te markeren in mijn hoofd. Hoop ik me weer enigszins en naar tevredenheid te herstellen. En dit terug te zien in al die spiegels om me heen. Waarmee ik me dan kan verbinden.

Eerst was ik veel met mijn lichaam bezig en leek mijn geest onbelangrijk. Later de geest en niet enkel het lichaam meer. Ik heb bij wijs van spreken mijn lichaam dan ook niet nodig. En zou alleen met de geest verder kunnen gaan. Toch nu is er behoefte naar beide met een uitgesproken balans daarin. Mij verliezen in het een of ander zie ik dan ook niet meer zitten.