Monique en het begin van mijn site

2 Comments
Monique en ik hebben tijd voor pauze

Ik ben een denker en in mijn hoofd gebeurd er veel. Onder het schrijven merkte ik dat het schrijven mij helpt in mijn herstel. Bij Vitale Verbindingen kwam ik Monique de Hullu tegen. Zij is makkelijk aan te spreken. Dus mijn vraag aan Monique: “Wil je mij begeleiden?”. En ja hoor, we zijn volop in beweging

Monique en ik aan werk
Monique en ik aan het werk


Het boek

Mijn verhaal schrijven dat is het. Maar terwijl ik bezig ben met mijn verhaal ontstaat dan toch de wens om het in een boek te zetten. Dit omdat wanneer ik mensen mijn verhaal laat lezen zij mij zeggen dat ik het moet laten uitgeven. Zij herkennen veel omdat het een herstelverhaal is. Herstel is universeel, persoonlijk herstel is uniek. Dus mijn boek ga ik uitgeven met de bedoeling dat mensen herkennen of beseffen dat zij niet alleen staan in hun gevecht voor eigen regie over hun leven.


Moniek en ik hebben tijd voor pauze

Na noeste arbeid

Een boek schrijven is toch meer dan dat ik dacht. Het blijft leuk want Monique houd enthousiast vast en weet dat over te brengen. Wij zijn een goed team. Stoppen met roken is wat je tegenwoordig moet willen.

Helaas, maar in deze situatie is het goed dat we roken. Maar na noeste arbeid is het goed om het scherm even met rust te laten. Omdat het lang zitten in een bepaalde houding kan zorgen voor lichamelijke klachten.


Monique en ik hebben een Excuus Truus

Sneller dan het licht

Bij het schrijven van deze tekst, krijg ik ook inzicht in mijn rookgedrag. Nu ik naar de foto kijk, zie ik dat ik ook de zithouding aan neem. A fijn, het is allemaal niet in één dag gedaan en Monique heeft nog meer te doen. Aangezien ik gelijk weer een afspraak maak met Monique de Hullu, is de druk van de ketel. En na noeste arbeid wachtte thuis mijn hondje Toby mij op. Dolenthousiast liet hij weten dat hij mijn aandacht wilde hebben.

Hard werken voor een welverdiende snack


In de aanslag

Na een dag hard werken met Monique de Hullu was het tijd voor ontspanning. Dat deed ik door te darten met een aantal senioren in de recreatiezaal. Ik ben een keer nat gegaan dat betekent dus een rondje voor 5 personen. Het blijft dan lekker betaalbaar. Ik heb het bij cassis gehouden want alcohol drink ik niet meer. Toen ik naar huis ging wachtte mijn vrouw mij op en moest ik haar helaas teleurstellen maar gek genoeg vond ze het niet erg. Ik was kapot dit omdat ik ook niet weet waar bij Monique de aan en uitknop zit. Maar ik denk niet dat Monique daar zelf moeite mee heeft. Voor mij zou het wel handig zijn als ik ze tot bedaren kreeg. Ik kan het erg goed met haar vinden. En ik kan ook druk zijn. Maar als Monique begint te praten is er geen stok meer tussen te krijgen.

In opperste concentratie


Manisch psychotisch ontregelen

Goed slapen is voor mij heel belangrijk. Slapeloosheid door stres is voor mij levensgevaarlijk echt. Door een tekort kan ik manisch psychotisch ontregelen dat is de aan en uit knop van mijn psychische aandoening. Soms sta ik echter recht op in bed. Als Toby aanslaat om mij te waarschuwen heel vervelend maar ik ga hem dat toch niet afleren.


Terwijl Monique en ik thuis aan het werk zijn

Even rustig aandoen. Ondanks dat Monique aanwezig is.

Joke mijn vrouw en ons hondje Toby en ik wonen in een prachtig appartement binnen een zorgvriendelijke appartementencomplex. Voor senioren, dat betekent dat je 55 jaar moet zijn geweest om er voor in aanmerking te komen. Ik was hard aan het werk samen met Monique de Hullu. Dat Toby en mijn vrouw beiden een dutje doen is dan ook een beetje vreemd. Want Monique is een echte reppel als die begint te praten is ze niet meer te stoppen. Dus deze situatie is echt wonderlijk. Zelfs Toby moet bekaf zijn geweest. Want er was geen beweging meer in te krijgen.

2 thoughts on “Monique en het begin van mijn site”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *