Psychose en nieuwe medicijnen

0 Comments
Psychose medicatie

Medicijnen verandering. Omdat ik me al langere tijd neerslachtig voel. Dit is sinds ik bepaalde medicijnen gebruik. Deze krijg ik i.v.m. mijn psychose gevoeligheid. Dan maak je een nieuwe afspraak met de psychiater. Vervolgens worden de medicijnen aangepast of veranderd. Dit heeft niet altijd het resultaat zoals je hoopt. Zo ook niet bij mij.

Neerslachtig

Neerslachtig

Wanneer ik in een psychose raak krijg ik last van geluiden en neerslachtigheid. Die hoor ik dan meer dan zonder. Je kan het je zo voorstellen. Een gitaar heeft zes snaren en in een psychose hoor ik er tien. Met die voor mij “foute” medicijnen is dat één snaar.In mijn geval is Cisordinol het foute medicijn. Wat ook niet prettig is. Vijf snaren zou ik nog accepteren. Maar met één is het weer te saai. Dit is waarschijnlijk één van de redenen dat mensen met deze medicatie niet medicijn trouw zijn of middelen gebruiken

Psychose en mijn naasten

Ook heeft mijn depressie of mijn gedrag door foute medicijnen gevolgen. Normaal zijn de taken in huis goed verdeeld. Mijn vrouw Joke doet haar dingen en ik de mijne. Maar als ik neerslachtig ben, kom ik nergens meer aan toe. Ik voel wel dwang of drang. Dit helaas niet tot de dagelijkse dingen. De dagelijkse gang van zaken is dan verstoord. Dit betekend ook veel voor bijvoorbeeld Joke. Zij heeft tenslotte de hele dag met mij te maken. Ik ben chagrijnig, ben gauw op mijn teentjes getrapt. Ik hou geen rekening met haar. Dit heeft ook weer schuldgevoel en neerslachtigheid tot gevolg.

Vicieuze cirkel

Zo gaat dat dus met voor mij “foute” medicijnen. Lang tijd niet naar me geluisterd. Maar nu eindelijk toch wel. Nu begin ik aan een ander medicijn. Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *