Trouwen met mijn grote liefde Joke

0 Comments
Trouwen voor de gemeente

Joke, mijn grote liefde en ik hebben besloten nog een keer te trouwen. Voor de gemeente zijn we getrouwd. Maar de Christelijke wijkgemeenschap, Villa Klarendal is onze kerk. Wij voelen ons er onder andere thuis, de diensten zijn aangenaam en ze zijn dichtbij. Daarom hebben wij ons daar ook laten dopen.

Doping Christelijke wijkgemeenschap Villa Klarendal

Trouwen en voorbereidingen

Voordat we trouwen in de kerk is er veel te doen. Gelukkig helpt de buurvrouw ons hierbij. Op de foto is ze samen met Joke de kleding aan het bespreken.

Trouwen en de voorbereidingen

De ontmoeting

Tijdens een begeleide vakantie in Portugal in Algarve ontmoete ik Joke voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar beide durfde we geen stappen te ondernemen. Op het eind van de vakantie vroeg ik haar of ze gevoelens voor mij had. Ik zag ze slikken maar ze durfde het toch te bevestigen. Ik gaf haar niet mijn telefoonnummer maar kreeg het hare mee. Bij thuiskomst heb ik een halve week gewacht en besloten haar te bellen. Dat was het begin van een romance met grote gevolgen.

Er reden geen bussen meer

Het weekend daarop was ze bij mij. Maar het sneeuwde vreselijk en zat ze vast. De bussen gingen niet meer rijden en de taxi idem dito. Dus toen zat ik met ze opgescheept. Maar dat was een geluk bij een ongeluk. In korte tijd leerde wij elkaar goed kennen.

Ze had er geen problemen mee

Ik woonde in centrum Arnhem en gingen wij beiden uit. Ik had een hekel aan alcohol. En deelde dat haar mede. Ze heeft toen geen drup meer gedronken. En had er geen problemen mee.

Samenwonen op proef

Na een tijd kozen wij ervoor op proef samen te gaan wonen. Daarbij kregen wij alle medewerking. Dat beviel ons zo goed dat wij definitief een stap durfde te zetten. Die jaar later trouwden wij en gingen wij verhuizen naar Arnhem centrum.

Geƫmancipeerd

Wij hebben een goede verstandhouding samen en kennen geen bevelsrelatie zoals Joke gewend was. Ik streefde na een onderhandelingsrelatie. Joke vond dat vreemd. Maar het is mij gelukt en durfde ik samen met haar een besluit te nemen. Opnieuw trouwen maar dan voor de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *