We zijn geen slaven meer ook niet van God

De religie stelt het volgende:

ik geloof in de wil van God, in de slachtofferrol van christus en in de wijsheid van de heilige geest.

Voor het humanisme past het volgende beter:

Door zelfondervinding weten wij wat we willen.

Ik was eerst religieus gezind. Maar neig toch meer naar het humanisme. Ik weet dan ook wat ik wil. Maar heb het weten ofwel wijsheid nodig het goede te willen. En in dat wat ik werkelijk wil zal ik door ondervinding leren ontdekken.

Er staat we zijn vrijen en geen slaven meer ook geen Griek of jood enzovoorts. We zijn dan ook door Christus vrijgekocht. Maar dat houd na mijn mening ook in dat we geen slaaf meer van God zijn en dus eigen baas zijn.

Menskunde

Ik draag menskunde dan ook een warm hart toe dus het humanisme. Waarbij ik denk dat God daar geen moeite mee heeft en juist stimuleert. Ik zet me dan ook in voor mensen en niet voor God. Met de wijsheid die ik heb opgedaan door de zelfondervinding.

Ik kan echter niet ontkennen dat God niet bestaat maar ook niet dat hij wel bestaat. Maar als hij bestaat dan is hij onder ons door de wil die ons mensen gegeven is.

Ik geloof niet in iets na de dood en denk juist dit te kunnen voorkomen door de wijsheid, ondervinding en de eigen wil. Juist ontwikkeld door misschien wel de gezaghebbende God.

Kortom het sprookje waar ik van droom heeft zijn basis in de drie onderdelen van de drie eenheid. Die geheel persoonlijk is en voor iedereen weggelegd is. Hoe sterk die driepoot is zal ons leven als vanzelf laten zien. Ook de sterkte van de driepoot is voor iedereen een persoonlijk gegeven.

Ik zelf denk een missie te hebben door bovenstaande bij iedereen te versterken en dan maar zien waar we uitkomen. Maar ondanks dat ik neig naar het humanisme, geloof ik wel in een stilzwijgende God toch de rest is aan ons zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *